..:: nuffnang ::..

Saturday, May 26, 2012

lori tembikai vs viva

Assalamualaikum. hari ni dengan rasa kemalasan yang membuak2 untuk keluar bandar akhirnya terpaksa jua bersiap2 akibat dipaksa oleh bapak sedara ku... okei.. .sangat2 malas nak keluar sebenarnya.. penat sangat3 sebab...sebab...sebab...hehe...sebab itu biarlah diri ku sahaja yang tahu..

Menuju keluar dari simpang rumah... 
OMG... mengapakah?? bala apakah ini?? adakah aq berada di kl?? atau adakah semua ini aq hanya bermimpi gara2 kepenatan?? ohh...tidak.. realiti sebenarnya... tiada istilah bermimpi disiang hari okei..

Mengapa aq berkata begitu??
Jalan jem la kawan2 sekalian.. tidak2 pernah ku lihat disini jalan seperti di kl.. tapi mangapa semua ini terjadi?? adakah terdapatnya road block dihadapan?? ataupun pembaikian jalan sedang dijalankan?? aq masih tertanya2.. ok, setelah setengah jam kepenatan menunggu di jalan yang jem itu yang seharusnya hanya 5-10 minit perjalanan akhirnya segala persoalan aq terjawab..

Innalillah!! terdapat kemalangan dihadapan rupanya.. sesampainya kami disana hanya tinggal kenderaan sahaja...mungkin... sepertinya mangsa sudah tiada di tempat kejadian kerana tiada kelibat mereka disitu... mungkin sudah dibawa pergi ke hospital..
astaghfirullah..
macam mana la keadaan mangsa..
Keadaan kereta viva x sempat diambil kerana viva tersebut berada di seberang jalan dan terperosok kedalam semak.. viva tersebut mengalami remuk yang agak teruk dibahagian hadapan kenderaan..

Harap2 kesemua mangsa terselamat dari kemalangan ini...insyaallah.. 

Wednesday, May 23, 2012

kerja, come 2 me bebeh..

Ehem ehem... testing2 1 2 3.. Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum wbt. Dengan ini saya ingin mengumumkan bahawa Eja Samad, 910720-XX-XXXX telah mengakhiri zaman bujangnya pada tahun 2012.. dengan ini diucapkan tahniah kerana telah tamat dengan jayanya serta......eh eh eh...zaman bujang?? aisehhh...correction please..dengan ini diumumkan eja samad secara rasminya telah berjaya tamat zaman perkuliahannya bagi sesi dis 2012 & seterusnya.. dalam jurusan diploma kejuruteraan awam...

Yeahhh!!!! alangkah bahagiaya rasa jika mendengar ayat ini dilaungkan.. mummy! mummy! adik dah habis belajar laa.. yeay! yeay! dah boleh kawen (abaikan ayat yang tak sepatutnya okei)... setelah 3 tahun lamanya menunggu dan bertungkus lumus bagi menggenggam segulung diploma, akhirnya  hasil telah diperolehi.. Alhamdulillah.. event tak setinggi mana result tu tapi tetap boleh dibanggakan bagi kedua ibu bapaku tanpa ada cacat celanya...

Okeii... dip dah habis.. u pun dah apply(insyaallah kalau ada rezeki dapat la).. apa lagi yang tak settle ni?? MUET..arghh!! ingatnya dah tak payah nak pikiaq2 pasai exam ni... ada lagi yang tersangkut rupanya... baru je ingat nak rilex2 kat rumah ni... alahai...melepas kau jah~ tapi sempat ke nak ambil exam muet bulan 7?? intake u bulan 9 ni.. harap2 sempat la result muet keluar before result u...ok2.. yang 2 hang  xsoh dok nak pikiaq bagai...lemas otak..
im coming..

Sekarang ni go to next step.. kerja?? memang perlulah cari kerja sebabnya masa yang terluang ni memang banyak terbuang gara2 bersyosyel terlebih.. on9 aje memanjang.. agak2nya bil elektrik pun memanjang jugak nombornya... mananya mak aq x membebel.. "adik, hang ni xdak keja lain ka??asyik dok bertenet je, sapa yang dok nak bayaq?? hang nak bayaq??"
Tengok??kan mak dah membebel...alahai mummy ku sayang...mana ada duit nak bayaq.. duit ptptn tu pun cukup2 makan je dulu, 2 pun kena mintak duit poket lebih.. :p sekarang ni lagi lah..dah jadi penganggur terhormat.. apa pun tarak.. see.. duit duit duit.. kalau lah paper sem 1 smpai sem 6 ni boleh bertukar jadi note 100 kan syokk..tak payah susah2 nak cari kerja.. ambik je kat dalam kotak buku aq 2.. sehari keluar sekeping...huishhh...jenoh aq dok shopping....untung la kalau realiti, mesti semua student nak jadi macam tu.. :D
moh la kite apply
hantaq resume cepat2 okei


ok la, so apa lagi yang di tunggu2.. rezeki tak datang bergolek.. tapi durian runtuh bergolek2 banyak... p la kutip kat belakang rumah... lepas 2 p jual... boleh dapat income..^_^

jadi bibik pown ok dah.. :p

Saturday, May 19, 2012

Pre-Graduation Night


Assalamualaikum.. alahai lame betol x update ini blog.. bukan lupa atau buat2 lupa, tapi sebab masa memang terhad buat aq sebagai final year student ni.. iye la, macam2 nak kena buat.. dengan final project nye... tambah2 lg final exam dah dekat.. smpai terkejar2 masa yang entah lari ke mana.tp, alhamdulillah semua dah berakhir bagi sesi buzy membuzy ni......tp....... ini bukan la apa yang aq cuba nak sampaikan.. main story dalam entry ni adalah sempena event pre graduation civil engineering students yang dah lama berlalu tu... dengan bertemakan black red elegant night.. wah! memang mengancam lah semua2... budak civil yg disifatkan sebagai student yg kolot & comot mmg x disangka2 pandai melawa jugak sebenarnya... kolot & comot yg di maksudkan 2 bukan lah buruk or selekeh...just CE students ni biasa2 je kalau nak compare students dr course lain, example DSK yg dah memang jelasnya kena melawa tiap2 masa.... we all ni technical student, so simple2 je la.. masih tidak percaya???check it out..............


ok...sesampainya kami disini mmg susah giler2 nak dapatkan parking..tp alhamdulillah setelah 2x pusing dpt la jugak akhirnya..
semua x nak kalah~

naik tangga terserempak dengan group classmate laki..so sempatlah snap picture diaorang..and then we all naik ke dewan together..
jejaka pun x kurang hebatnya..

saat2 kegemilangan didalam dewan...pelbagai aktiviti dan persembahan yang menyeronokkan.. yang paling besh saat2 nak berphotoshoot laa...yang lain x penting pun.. :p


jom bergumbira...

korang ingat korang artis ke haa??

disebabkan kamera yang terlalu banyak dihadapan...
x tahu nak pandang yang mana  1..

ending of the day...

lastly semoga kita2 semua berjaya..sekarang ni semua dah bawak haluan masing2...best of luck all of u..kenangan terakhir bersama korang...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...