..:: nuffnang ::..

Wednesday, May 23, 2012

kerja, come 2 me bebeh..

Ehem ehem... testing2 1 2 3.. Bismillahirrahmanirrahim.. Assalamualaikum wbt. Dengan ini saya ingin mengumumkan bahawa Eja Samad, 910720-XX-XXXX telah mengakhiri zaman bujangnya pada tahun 2012.. dengan ini diucapkan tahniah kerana telah tamat dengan jayanya serta......eh eh eh...zaman bujang?? aisehhh...correction please..dengan ini diumumkan eja samad secara rasminya telah berjaya tamat zaman perkuliahannya bagi sesi dis 2012 & seterusnya.. dalam jurusan diploma kejuruteraan awam...

Yeahhh!!!! alangkah bahagiaya rasa jika mendengar ayat ini dilaungkan.. mummy! mummy! adik dah habis belajar laa.. yeay! yeay! dah boleh kawen (abaikan ayat yang tak sepatutnya okei)... setelah 3 tahun lamanya menunggu dan bertungkus lumus bagi menggenggam segulung diploma, akhirnya  hasil telah diperolehi.. Alhamdulillah.. event tak setinggi mana result tu tapi tetap boleh dibanggakan bagi kedua ibu bapaku tanpa ada cacat celanya...

Okeii... dip dah habis.. u pun dah apply(insyaallah kalau ada rezeki dapat la).. apa lagi yang tak settle ni?? MUET..arghh!! ingatnya dah tak payah nak pikiaq2 pasai exam ni... ada lagi yang tersangkut rupanya... baru je ingat nak rilex2 kat rumah ni... alahai...melepas kau jah~ tapi sempat ke nak ambil exam muet bulan 7?? intake u bulan 9 ni.. harap2 sempat la result muet keluar before result u...ok2.. yang 2 hang  xsoh dok nak pikiaq bagai...lemas otak..
im coming..

Sekarang ni go to next step.. kerja?? memang perlulah cari kerja sebabnya masa yang terluang ni memang banyak terbuang gara2 bersyosyel terlebih.. on9 aje memanjang.. agak2nya bil elektrik pun memanjang jugak nombornya... mananya mak aq x membebel.. "adik, hang ni xdak keja lain ka??asyik dok bertenet je, sapa yang dok nak bayaq?? hang nak bayaq??"
Tengok??kan mak dah membebel...alahai mummy ku sayang...mana ada duit nak bayaq.. duit ptptn tu pun cukup2 makan je dulu, 2 pun kena mintak duit poket lebih.. :p sekarang ni lagi lah..dah jadi penganggur terhormat.. apa pun tarak.. see.. duit duit duit.. kalau lah paper sem 1 smpai sem 6 ni boleh bertukar jadi note 100 kan syokk..tak payah susah2 nak cari kerja.. ambik je kat dalam kotak buku aq 2.. sehari keluar sekeping...huishhh...jenoh aq dok shopping....untung la kalau realiti, mesti semua student nak jadi macam tu.. :D
moh la kite apply
hantaq resume cepat2 okei


ok la, so apa lagi yang di tunggu2.. rezeki tak datang bergolek.. tapi durian runtuh bergolek2 banyak... p la kutip kat belakang rumah... lepas 2 p jual... boleh dapat income..^_^

jadi bibik pown ok dah.. :p

4 comments:

  1. adik muet habis kuat pun band 2.. adik takut time speaking.. hehe.. btw, Goodluck akak.. :)

    ReplyDelete
  2. kire ok la 2 dpt band 2...ni yg belum lg ni entah la cmne...time speaking nmpaknye kena prepare tuk fizikal n mental lebih la...tkot 9t blur plak,xtao nak ckp ape...hehe..btw,thanks ye..

    ReplyDelete

tinggal pesanan anda yang +ve ataupun yg -ve bg meningkatkan prestasi terkini~

trimas! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...