..:: nuffnang ::..

Friday, September 28, 2012

ReZeki Ada Di Mana-MaNa~

Assalamualaikum & salam Jumaaat. Pada hari yang baik ni mari sama2 kita bertafakur sejenak. Alhamdulillah masih diberi kesempatan untuk berpijak di bumi yang nyata. Dalam separuh sedar rupanya dah 5 bulan tanam anggur. Sekarang dah keluar hasil dah pun..cepat kan??rezeki la 2..hehehe.. okeyhh, itu bukan tajuk yang ingin di kongsikan pada hari ni yerr..

Actually, hari rabu yang lalu ada panggilan telefon interview buat kakak ku (aq tak ada rezeki lagi..hehe) Application form tu aq n kakak isi sama-sama tp kakak aq je yang dicontactnya.. Tak pe la,belum rezeki aq lagi la tu.. So, on that day aq teman kakak aq pegi interview. Almost 1 hour jugak la aq tunggu kakak aq ni interview sampai dah nak kematu buntut aq nih. Aq tak tahu la dia g interview ke or g dating.

Akhirnya muncul jugak la muka kakak aq kat depan pintu..puhhh!!lega..Alhamdulillah dia dapat job tu dengan position yang lebih tinggi dari apa yang dia apply coz experience dia banyak.. good for her..congrats..  Tapi kakak aq cakap director tu panggil ag tuk di interviewnya aq..okeyyhh.. Memang pakaian aq menepati ciri-ciri untuk menghadiri interview.. Dah la pakai tshirt je pastu sehelai sepinggang pulak aq masuk dalam bilik interview (without certificate or resume) Nasib menyebelahi aq, even selekeh pun i got that job tp bukan la dalam bidang aq.. Alhamdulillah, aq sudah tidak bergelar pekebun tak di iktiraf lagi.

As usual, malam pada hari yang sama aq still search job dalam job street.. Macam-macam kerja yang aq apply & keesokannya pukul 8.30 p.m aq bukak jobstreet lagi.

Speschless! dup dap dup dap.. Aq salah login ke?? Confuse.. Apa benda pulak ni?? ada yellow box kat bahagian atas. Sebelum ni tak pernah nampak pun.. Bila ditenung lama-lama rupanya Reminder : you have an interview in 31 days! Spontan aq menjerit kat mak aq! Ada jugak yang nak panggil aq interview.. Alhamdulillah sebab job ni dalam bidang yang aq ceburi..  So, aq ada lagi 1 month tuk prepare apa yang patut.. Insyaallah ada rezeki kat situ dapat la.. Doakan aq yer~

19 comments:

  1. smoga dapat kerja yg baik...amin...

    ReplyDelete
  2. semoga berjaya yer...
    kt mudah ley gak cari kje skrg...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks piko :)
      kat mudah mmg boleh cari..
      tp nak cari dlm course eja 2 mcm susah ckit la nak jumpa..

      Delete
  3. Insha ALLAH . Semoga dapat taw kerja tue . Mudah-mudahan :D

    ReplyDelete
  4. WAHHH .. GUD LUCK DEAR .. SEMOGE BERJAYA

    ReplyDelete
  5. Rezeki Allah swt itu luar.. InsyaAllah sis.. semoga sis dapat kerja yang elok dan sesuai dengan course sis.. ;)

    ReplyDelete
  6. tak takpe. jgn risau. insyaAllah dapat yg lagi baik hehehe kan kan

    ReplyDelete
  7. wahhhh. good luck eja!!! wish u all the best! ^^

    ReplyDelete
  8. yep...rezeki tu tak kan lari kemana, tapi kena usaha la...
    wish u luck :)

    ps : teringat time dulu2, resume kene reject, tapi dah namanya rezeki, dapat gak keje citu..

    ReplyDelete
  9. wah .. alhamdulillah ... semoga berjaya :)

    ReplyDelete
  10. Interview kerja apa ek? Good luck for the upcoming interview! :)

    ReplyDelete

tinggal pesanan anda yang +ve ataupun yg -ve bg meningkatkan prestasi terkini~

trimas! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...